tisdag 18 januari 2011

Lite mer om resan

Vi landade ju dagen innan nyår i Krabi, åkte direkt till Ao Nang. Vädret var helt ok, lite sol, lite moln och någon regnskur, men väldigt varmt. Njöt av ledigheten och festade lite på kvällen.

På nyårsafton lyckades vi båda bli matförgiftade, så större delen av dagen tillbringades på hotellrummet. Strax innan tolvslaget begav vi oss till stranden och såg lite fyrverkerier och släppte i väg en lyckolykta. Nyårsmiddagen bestod sen av nudelsoppa från seven eleven. var länge sen jag var så dålig, man blev helt slut i kroppen.

Nästkommande dagar tillbringade vi i Ao Nang, badade solade, och åkte på dagsturer till bla Phra nang beach och Railey beach. Åkte även iväg på en dagstur till 4 öar och snorklade.

3 nätter bodde vi på Phi Phi, vi åkte dit utan att ha bokat boende och det löste sig utan problem. Åker man till Phi Phi så måste man promenera till Long beach, tar 30-40 min, men det är det värt. Så mycket fint längs vägen. Tillbaka kan man ta en longtailbåt för 100 bath. Den stranden var nog en av de bästa som vi badade på.

Om man ska sy upp kläder kan jag verkligen rekomendera John´s tailor. Riktigt bra.

Billigt och bra boende för 500 bath natten är 4 u house, som ligger längs strandpromenaden.

Man bör även äta en middag på någon av restaurangerna på seafood street, massa god färsk fisk och skaldjur.

Massagen är gudomlig, provade på massa ställen, men favoriten på stranden blev No 17, den första efter fisherman bar, Massageställena erbjuder gratis solstolar med parasoll och frukt på dagarna, väldigt skönt att kunna få lite skugga i bland.

Har haft en helt underbar semester, läst massa böcker och kopplat av, har inte haft en tanke på verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar