tisdag 8 februari 2011

LCHF Fylld Paprika

Recept för 2 portioner

1 Gul paprika
400 g nötfärs (20%)
1/2 gul lök
2 klyftor vitlök
1 sats hemmagjord tacomix ( se nedan)
50 g fetaost
3 msk philadelphia ost
3 msk tacosås
ost i valfri smak ( jag använde greve)

Sätt ugnen på 200 grader
Dela paprikan och sätt in i ugnen på en plåt i ca 10 min.
Stek färsen, tillsätt blandningen och 1 dl vatten och lått puttra. Ha i hackad lök och vitlök. Tillsätt sedan philadelphiaosten samt tacosåsen. Dela fetaosten i bitar och ha i på slutet.

Fördela röran i paprika halvorna och ha på några ostskivor. Röran som blir över hälls i en ugnsfastform och ha på ostskivor. Ställ i ugnen i ca 10-15 min tills osten fått en fin färg.

Servera med en grönsallad, tacosås samt creame fraiche

Enligt matdagboken så är fördelningen per portion:
Fett: 73.89%
Protein: 21.72%
Kolhydrater: 4.39%





Recept: Taco kryddblandning
1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar