måndag 8 november 2010

LCHF kladdkaka

Hittade receptet på Airams matblogg, de flesta andra recept innehåller sukrin, men har inte lyckats hitta det än, så det får bli en annan gång.

Ugn: 200 grader

4 ägg
200gr Philadelphia Orginal
ev 1msk vaniljsocker
100 brynt smör
100gr mörk choklad
Flagad mandel eller valfria nötter

Bryn smöret gyllenbrunt. Smörj en springform med lite av smöret. Låt smöret sen svalna en aning och tillsätt chokladen bruten i rutor/bitar. Vispa äggen och vaniljsockret fluffigt, minst fem minuter. Tillsätt osten, lite i omgångar och fortsätt vispningen. Rör försiktigt ned chokladsmöret med en slickepott och blanda väl. Häll smeten i springformen och strö över nötterna. Grädda på mittersta falsen i 15-20 minuter (den kortare tiden för mer kladdig kaka).
Servera gärna ljummen med iskall vispad grädde och ev något bär.



Jag använde bara 1 tsk vaniljsocker och sen 1.5tsk vaniljpulver
100g lindhs mintchoklad 70% + ca 25 g 72%blockchoklad
toppade med flagad mandel

Den blev helt klart godkänd, men skulle nog haft den inne lite längre än 15 min. Den är väldigt mäktig, så en liten bit räcker alldeles lagom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar